Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

venerdì 21 giugno 2013

Εκδηλώσεις: Μουσική της Κάτω Ιταλίας

ANTIDOTUM TARANTULAE
"Μουσική της Κάτω Ιταλίας"

Για ακόμα μια φορά, μια εκδήλωση που θα μας ταξιδέψει όμορφα ως την Νότια Ιταλία και τις υπέροχες μουσικές της.

Ημερομηνία: 28 Ιουνίου 2013
Τοποθεσία:  κήπος  Μουσείου Ελληνικών Λαικών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης» (Αέρηδες-Πλάκα)
Ώρα:  8:30μμ 
Κόστος Εισιτηρίου: 10€
 


Οι Antidotum Tarantulae στήνουν μια ολοκληρωμένη, άκρως συγκινητική και γοητευτική μουσικοχορευτική παράσταση, ερμηνεύοντας τη φλόγα και το πάθος της δυτικής Μεσογείου. Με αφετηρία τη φολκ μουσική της Νότιας Ιταλίας (στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η ελληνόφωνη) υμνούν τη ζωή και τον έρωτα ακόμα και όταν ηχούν μελαγχολικά: ταραντέλες, τραγούδια του νόστου και ύμνοι της αγάπης, μοιρολόγια αλλά και απόηχοι από ταραγμένες εποχές.

Antidotum Tarantulae... ένα γκρουπ που, με βάση τη φολκ μουσική της Νότιας Ιταλίας και, γενικότερα, της Μεσογείου, δίνει μια σύγχρονη αντίληψη της παράδοσης.

Τέτη Κασιώνη... τραγούδι - Σπύρος Σύρμος... κλασική κιθάρα, chitarra battente και τραγούδι - Γιάννης Γιούνης... βιολοντσέλο - Ηλέκτρα Καρανικόλα... φλάουτο, πίκολο - Βαγγέλης Χαραμής... chitarra battente, mandola, tammorra e tamburello - Χορεύει η Ολίνα Σακκά.

Το συγκρότημα δραστηριοποιείται με επιτυχημένες παραστάσεις στην Ελλάδα, σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και σε διάφορα Φεστιβάλ, Αισχύλεια, Ταύρεια, Φεστιβάλ Αθηνών στο θέατρο Δώρας Στράτου , Φεστιβάλ Πηνειού, ενώ έχει ως κορυφαίες στιγμές την συμμετοχή στη Festa della Pizzica στη Sternatia, 2ο Cantacasona στο χωριό Montecorice, στο 1° Raduno Battentisti in Calabria, στο Etnomalìa al Paisà στο Agnone Cilento, Pratola folk festival καθώς και στο διεθνές φεστιβάλ Roots: 1ST Mediterranean Sounds & Spirits Festival.

Έχει συνεργαστεί με αυθεντικούς εκπροσώπους αυτής της μουσικής όπως Simone Mongelli, Gianluca Zammarelli, Emilia Ottaviano, Giustino Radano, Antonio Matrone(O' Lione), κ.α.

• Την άνοιξη του 2008 ηχογραφούν το πρώτο τους cd με τίτλο Sed Nove, που κυκλοφορεί το Δεκέμβριο του 2008 με το label Παρουσία.

πηγή:  http://www.viva.gr/tickets/music/antidotum-tarantulae/

Nessun commento:

Posta un commento