Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

mercoledì 26 giugno 2013

Ειδήσεις: Ένοχος ο Berlusconi

Πιστεύω πως είναι από τις λίγες ειδήσεις που δεν στενοχωρεί κανέναν μας!

Ένοχος κρίθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση της ανήλικης χορεύτριας νυχτερινού κέντρου.
Δικαστήριο του Μιλάνου επέβαλε στον Μπερλουσκόνι φυλάκιση επτά ετών και ισόβιο αποκλεισμό από τα δημόσια αξιώματα, καθώς τον καταδίκασε για σεξουαλική συνεύρεση επί πληρωμή με την ανήλικη καθώς και για κατάχρηση εξουσίας.
Η εισαγγελέας είχε προτείνει κάθειρξη έξι ετών για την κατηγορία της σεξουαλικής συνεύρεσης με τη χορεύτρια Καρίμα Ελ Μαρούγκ, γνωστή με το ψευδώνυμο «Ρούμπι η καρδιοκατακτήτρια», όταν ακόμη εκείνη δεν είχε συμπληρώσει τα 18 της χρόνια κατά τη διάρκεια των λεγόμενων «πάρτι μπούνγκα – μπούνγκα», τα οποία λάμβαναν χώρα στη βίλα του Καβαλιέρε, έξω από το Μιλάνο. Είχε επίσης ζητήσει τον ισόβιο αποκλεισμό του από κάθε δημόσιο αξίωμα.


Πολιτικό αποκλεισμό χαρακτήρισε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι την απόφαση του δικαστηρίου του Μιλάνου, που του επέβαλε ποινή επταετούς φυλάκισης και εφ' όρου ζωής στέρηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι για την υπόθεση μπούγκα-μπούγκα Με ανακοίνωση του ο Καβαλιέρε τονίζει πως είναι αθώος και δεν θα εγκαταλείψει τη μάχη, ενώ κάνει λόγο για κακή δικαιοσύνη, καθώς δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του. Οι δικηγόροι του Μπερλουσκόνι αναμένεται να ασκήσουν έφεση. Οι τρεις δικαστίνες ανακοίνωσαν την ετυμηγορία τους, μετά από 7,5 ώρες σύσκεψης.Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας καταδικάστηκε για συνέργεια σε εκπόρνευση της ανήλικης Ρούμπι και κατάχρηση εξουσίας. Η δικαστική απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις και πολλοί αναλυτές εκτιμούν, ότι ενδέχεται να επιφέρει πολιτική αστάθεια στον κυβερνητικό συνασπισμό. 
 
Οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο θα πρέπει να εφαρμοστούν εφόσον επικυρωθούν και μετά την έφεση.  Η ετυμηγορία του δικαστηρίου δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση συνασπισμού του ιταλού πρωθυπουργού Ενρίκο Λέττα, που υποστηρίζεται από το κεντροδεξιό κόμμα του Μπερλουσκόνι.
Ο Μπερλουσκόνι έχει αρνηθεί κάθετα τις κατηγορίες. Το ίδιο έχει συμβεί και με την Ελ Μαρούγκ, η οποία έχει αρνηθεί ρητώς ότι ήταν ιερόδουλη, καθώς και ότι είχε συνευρεθεί σεξουαλικά με τον ιταλό πολιτικό και επιχειρηματία.
Στα πρώτα σχόλιά τους τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για σκληρή απόφαση.
«Σήμερα πέθανε το κράτος δικαίου»
«Στην Ιταλία σήμερα πέθανε το κράτος δικαίου», δήλωσε ο κεντροδεξιός βουλευτής Φαμπρίτσιο Τσικίτο σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου.
«Οι δικαστές ενοχοποίησαν τα εννέα εκατομμύρια Ιταλών που ψήφισαν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θυμίζει αποφάσεις στρατοδικείων» πρόσθεσε ο Τσικίτο.
«Πρόκειται για εξωπραγματική ετυμηγορία αλλά κατά κάποιο τρόπο την αναμέναμε», σχολίασε ο συνήγορος υπεράσπισης του «Καβαλιέρε», Νικόλο Γκεντίνι.
Αργότερα, είναι πιθανό να εκδοθεί γραπτή ανακοίνωση του ιταλού κεντροδεξιού πρώην Πρωθυπουργού.
Έξω από το δικαστήριο του Μιλάνου συγκεντρώθηκαν μέλη του κινήματος Πέντε Αστέρων που αμφισβήτησαν ηχηρά την Ντανιέλα Σαντανκέ, από τις στενότερες συνεργάτιδες του Μπερλουσκόνι, η οποία χαρακτήρισε "ντροπή"» την απόφαση των δικαστών.

πηγή:  http://www.naftemporiki.gr/story/668139

Nessun commento:

Posta un commento