Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

giovedì 24 settembre 2020

Πού βρίσκω ιταλικά βιβλία;

 

Το να μαθαίνεις ή να γνωρίζεις ήδη μια ξένη γλώσσα είναι ένα παράθυρο σε έναν πολιτισμό. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να μπορείς να διαβάζεις λογοτεχνία στην πρωτότυπη γλώσσα, γιατί πάντοτε έχει διαφορετική γεύση από τη μετάφραση.


Σήμερα θα σας αναρτήσω μια λίστα με ηλεκτρονικά καταστήματα και βιβλιοπωλεία στην Αθήνα. όπου μπορείτε να βρείτε με ευκολία ιταλικά λογοτεχνικά βιβλία. Σαφώς η λίστα είναι ενημερωτική και όχι πλήρης, δεν θα παραθέσω όλα τα site ούτε όλα τα βιβλιοπωλεία καθώς το σημαντικό είναι, το να είναι πιο εφικτή η απόκτηση βιβλίων και όχι η εξαντλητική πληροφόρηση. 

Αν και πολλοί μαθητές φοβούνται το εγχείρημα, ειδικά σε αρχικά επίπεδα, υπάρχουν επιλογές και ανά επίπεδο. Το σημαντικό είναι να διαλέξετε ένα βιβλίο που θα θέλατε να διαβάσετε και στην μητρική γλώσσα, ώστε να μην σας κουράσουν οι τυχόν δυσκολίες της γλώσσας. 

Λόγω της εποχής θα ξεκινήσω με τα ηλεκτρονικά καταστήματα της Ιταλίας.

1. www.amazon.it 

Προσωπικά θεωρώ πως είναι από τα πιο αξιόπιστα site για την αγορά βιβλίων απευθείας από την Ιταλία. Υπάρχει η δυνατότητα αγοράς καινούριων ή μεταχειρισμένων βιβλίων και υπάρχει μεγάλη προσφορά, οπότε είναι πιο εύκολη η σύγκριση τιμών. Αν για κάποιο λόγο κάτι δεν πάει καλά με την παραγγελία σας, μπορείτε πολύ εύκολα να έχετε επιστροφή χρημάτων.

2. www.libraccio.it

Σελίδα με καινούρια και μεταχειρισμένα βιβλία, καλές τιμές και μεγάλη ποικιλία.

3. www.lafeltrinelli.it

To διαδικτυακό κατάστημα του βιβλιοπωλείου, με καλές τιμές, ίσως λίγο πιο τσιμπημένες από τις προηγούμενες δυο σελίδες αλλά με μεγαλύτερη διαθεσιμότητα κυρίως σε νέες κυκλοφορίες. 


Για όσους δεν τα πάνε τόσο καλά με τις ηλεκτρονικές παραγγελιές, υπάρχει η επιλογή να παραγγείλετε το βιβλίο που επιθυμείτε σε βιβλιοπωλείο. Αν όμως δεν γνωρίζετε ποιο βιβλίο θέλετε, μπορείτε να επισκεφθείτε τα ξενόγλωσσα βιβλιοπωλεία που έχουμε στην Αθήνα.


1. www.lexikopoleio.com

Ένα όμορφο βιβλιοπωλείο στην Πλατεία Προσκόπων που έχει βιβλία σε όλες τις γλώσσες, έχει μεγάλο χώρο και μπορείτε να καθίσετε στον καναπέ του 2ου ορόφου (εκεί βρίσκονται τα ιταλικά βιβλία) και να ξεφυλλίσετε τα βιβλία πριν τα αγοράσετε. Το μεγάλο συν που έχω να υπογραμμίσω είναι ότι τα βιβλία πωλούνται σε τιμές Ιταλίας, οπότε πολύ πιο προσιτές τιμές για τα δικά μας δεδομένα (χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση). 

2. www.polyglotbooks.gr

Ένα βιβλιοπωλείο με χρόνια ιστορίας που άντεξε. Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην Ακαδημίας. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία τίτλων και για την εκμάθηση της ιταλικής γλώσσας (ίσως η μεγαλύτερη ποικιλία σε εκπαιδευτικά βιβλία) και ποικιλία τίτλων σε βιβλία λογοτεχνίας. 

3. https://www.libreria.gr/

Παρόλο που η Libreria Española Nikolopoulos, είναι ένα βιβλιοπωλείο αφιερωμένο στην ισπανική γλώσσα, περιέχει πολλούς τίτλους ιταλικών βιβλίων (εκμάθησης αλλά και λογοτεχνίας). Βρίσκεται στην Ομήρου στο Κολωνάκι και είναι ένα όμορφο βιβλιοπωλείο με χαρούμενη ατμόσφαιρα.


Πέρα από τις ηλεκτρονικές σελίδες και τα βιβλιοπωλεία, υπάρχει πάντοτε η επιλογή του δανεισμού βιβλίων και σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να εγγραφθείτε στην βιβλιοθήκη του ιταλικού ινστιτούτου, η οποία θα ανοίξει επίσημα εκ νέου από 01 Οκτωβρίου 2020.

Ακόμα μια επιλογή, ίσως για οικονομικότερα βιβλία είναι το site: https://metabook.gr όπου μπορείτε να κάνετε αναζήτηση τον τίτλο του βιβλίου που ψάχνετε και αν είστε τυχεροί να βρείτε κάποιον που δεν το χρειάζεται πια και το έχει προς πώληση!


Καλή πλοήγηση στον κόσμο των βιβλίων!


Αν δεν ξέρετε ποιο βιβλίο να αγοράσετε μπορείτε να δείτε κάποια που έχουμε παρουσιάσει στην σελίδα μας.

1. Maria Teresa Messidoro - Yo soy Teodora, yo soy Carmen

2. Antonio Tabucchi - Tristano muore

3. Matteo Bussola - Sono puri i loro sogni

4. Luciano De Crescenzo - Napolitudine

5. Fabio Volo -  È una vita che ti aspetto 

6. Fabio Volo - Esco a fare due passi

7. Fabio Volo - Il giorno in piu'

8. Fabio Volo - Il tempo che vorrei

9. Fabio Volo - Le prime luci del mattino

10. Fabio Volo - La strada verso casa

11. Fabio Volo - Quando tutto inizia

12. Alessandro Baricco - Tre volte all' alba

13. Donato di Capua - Giocare con le spade di legno

14. Michele Serra - Gli sdraiati



ΥΓ. Ακόμα θα ήθελα να σημειώσω πως το άρθρο δεν γίνεται με σκοπό την διαφήμιση, αλλά την διάδοση της αγάπης για την ιταλική γλώσσα. Αν κάποιοι επαγγελματίες του χώρου δεν έχουν αναφερθεί, παρακαλούνται να μας στείλουν email με την επιχείρηση τους, ώστε να προστεθούν στη λίστα.


Nessun commento:

Posta un commento