Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

giovedì 24 settembre 2020

Ιταλικά βιβλία/Libri italiani: Yo Soy Teodora, Yo Soy Carmen

Πρόκειται για ένα βιβλίο της Maria Teresa Messidoro αφιερωμένο στις γυναίκες του Ελ Σαλβαδόρ οι οποίες, από το 1700 έως σήμερα, παλεύουν ενάντια στη βία και την πατριαρχία.

Το βιβλίο Yo soy Teodora. Yo soy Carmen περιλαμβάνει τις ιστορίες των γυναικών του Ελ Σαλβαδόρ και είναι αφιερωμένο στην Beatriz, την 22χρονη που πέθανε στις 8 Οκτωβρίου 2017 αφού είχε ζητήσει από το κράτος του Ελ Σαλβαδόρ να έχει το δικαίωμα να κάνει διακοπή κύησης. Αν και η γυναίκα διέτρεχε τον κίνδυνο να χάσει τη ζωή της εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας, οι δικαστές την ανάγκασαν να συνεχίσει την εγκυμοσύνη, το βρέφος έζησε λίγες μόνο ώρες και η Beatriz επλήγη από νεφρική νόσο.

Η συγγραφέας, Maria Teresa Messidoro, αφηγείται μια σειρά από ιστορίες με δυστυχώς παρόμοια έκβαση, στις οποίες οι γυναίκες πληρώνουν τη μεταρρύθμιση του Ποινικού Κώδικα του Ελ Σαλβαδόρ, που πραγματοποιήθηκε το 1997 κατά την εποχή της κυβέρνησης του Calderon Sol, η οποία για να ευχαριστήσει τις ομάδες των πολύ συντηρητικών και των ακραίων καθολικών, απαγόρευσε την άμβλωση ακόμη και σε συγκεκριμένες συνθήκες, όπως η παρουσία βιασμού, η βία κατά των ανηλίκων και ο κίνδυνος θανάτου για τη μητέρα, ενώ ακόμη και οι μεταγενέστερες προεδρίες δεν έδειξαν ποτέ το θάρρος να υποστηρίξουν τις εκστρατείες για μια επιτρεπόμενη και ασφαλή άμβλωση.


Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στην ελληνική γλώσσα μπορείτε να κάνετε κλικ στη σελίδα της Pressenza, όπου μπορείτε να το βρείτε και στην ιταλική γλώσσα.





Nessun commento:

Posta un commento