Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

giovedì 24 settembre 2020

26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας


Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας θα μας χαρίσει πολλές κλασικές ιταλικές ταινίες. Παρακάτω θα βρείτε το πρόγραμμα των ιταλικών ταινιών.
 

       

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

 

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020, ΣΤΕΛΛΑ

21:00 ΜΑΡΤΙΝ ΙΝΤΕΝ (info) (2019, Ιταλία / Γαλλία, 129') Σκηνοθεσία: Πιέτρο Μαρτσέλο

Σε μια αδιευκρίνιστη περίοδο της πρόσφατης ιταλικής ιστορίας ένας πάμφτωχος ναύτης επανεφευρίσκει τον εαυτό του ως πολιτικοποιημένο συγγραφέα, αποκτά φήμη και εισχωρεί παντρεμένος στα σαλόνια της αριστοκρατίας, για να βρεθεί σύντομα σε ιδεολογική σύγκρουση με έναν κόσμο στον οποίο δεν ανήκει. Το ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζακ Λόντον τυχαίνει εκμοντερνισμένης διασκευής, επικού χαρακτήρα και υψηλού γούστου εικονογράφησης, ευτυχώντας επιπλέον τον τυχοδιώκτη ήρωα που σκαρφίστηκε ο κλασικός Αμερικανός συγγραφέας να τον υποδύεται μοναδικά ο ανερχόμενος Λούκα Μαρινέλι, κερδίζοντας το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας.






 

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Προβολές με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την γέννηση του Φεντερίκο Φελίνι

27/9/2020, 19:30, ΑΝΕΣΙΣ

Ο ΦΕΛΙΝΙ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩN (info) / FELLINI of  the spirits / FELLINI DEGLI SPIRITI (2020, Ιταλία, 90')

Σκηνοθεσία: Ανσέλμα Ντελ’ Όλιο

Με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από την γέννησή του, ένα ντοκιμαντέρ επιχειρεί για πρώτη φορά να εξερευνήσει τον λεγόμενο «αθέατο κόσμο» του Φεντερίκο Φελίνι: εκείνον που ήταν πάντοτε ανοιχτός στη μεταφυσική διάσταση των πραγμάτων, τη μυστηριακή πλευρά της ανθρώπινης ιδιοσυγκρασίας, και που οδήγησε σε ένα μαγικό σύμπαν παραδοξότητας και ονείρων το οποίο σημάδεψε ανεξίτηλα τη μεγάλη οθόνη. Ένα ολιστικό πορτρέτο του αξεπέραστου δημιουργού, γεμάτο σπάνιο αρχειακό υλικό και animation πινελιές, στο οποίο μιλούν οι Ντέμιαν Σαζέλ, Γουίλιαμ Φρίντκιν, Τέρι Γκίλιαμ, καθώς επίσης και πολλοί συνεργάτες του. Επίσημη επιλογή του Φεστιβάλ Καννών 2020.




 

27/9/2020, 22:15, ΑΝΕΣΙΣ

ΣΑΤΥΡΙΚΟΝ / FELLINI Satyricon (info) (1969, Ιταλία / Γαλλία, 129')

Σκηνοθεσία: Φεντερίκο Φελίνι

Διασκευή-εξτραβαγκάντζα στο ομώνυμο έργο του Πετρώνιου (ή καλύτερα σε οτιδήποτε διασώθηκε από αυτό), ταξίδι-υπερπαραγωγή στα μακρινά βάθη του χρόνου, διονυσιακή περιπλάνηση σε μια αυτοκρατορική Ρώμη των ακόρεστων και απαγορευμένων ηδονών, ξέφρενη φαντασίωση ενός παρελθόντος που μοιάζει να ξεπήδησε όχι από κάποιο βιβλίο Ιστορίας, άλλα κατευθείαν από το υποσυνείδητο. Ένα οργιώδες science fiction, που χάρισε στον Φελίνι υποψηφιότητα για Όσκαρ Σκηνοθεσίας και στα 60s έναν σταθμό του ευρωπαϊκού σινεμά. Την ταινία επέλεξε και προλογίζει ο Άγγελος Φραντζής.




 

28/9/2020, 22:15, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΕΙΟΥ
2/10/2020, 22:45, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΑΣΧΗΜΟ ΤΕΛΟΣ (info) / Bad Tales / Favolacce (2020, Ιταλία / Ελβετία, 98') Δ.Δ. (Ε) Σκηνοθεσία: Φάμπιο και Νταμιάνο Ντ'Ινοτσέντσο

Ένα καυτό και μοιραίο καλοκαίρι σε ένα προάστιο της Ρώμης βρίσκει τέσσερα παιδιά να ασφυκτιούν προσπαθώντας να προσαρμοστούν στην αποχαύνωση του κόσμου των γονιών τους. Όταν, όμως, οι ενήλικες είναι αποδεδειγμένα επιρρεπείς σε βίαιες εκρήξεις και ψυχαναγκαστικές παρορμήσεις, τότε από τα παιδιά τους μπορείς να περιμένεις τα πάντα. Τίποτα αθώο δεν υπάρχει στο νέο φιλμ των αδελφών Ντ’Ινοτσέντσο, οι οποίοι σε μια αυθεντική έκρηξη ταλέντου συνθέτουν γκροτέσκες βινιέτες οι οποίες αποκαλύπτουν την ηθική παρακμή πίσω από τη γυαλιστερή βιτρίνα της ευδαιμονίας των απανταχού νοικοκυραίων. Αργυρή Άρκτος Σεναρίου στο φετινό Βερολίνο.




ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα του Ιταλικού Ινστιτούτου.

 

  

Nessun commento:

Posta un commento