Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

sabato 31 agosto 2019

Letteratura Italiana: Il tempo che vorrei - Fabio Volo

Το Il tempo che vorrei είναι ένα μυθιστόρημα του Fabio Volo, εκδόθηκε το 2009 από τις εκδόσεις Mondatori ενώ στην ελληνική γλώσσα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη (τίτλος: Ο χρόνος που θα ήθελα).Πρωταγωνιστής αυτού του βιβλίου είναι ο Lorenzo, μοναχογιός και μεγαλωμένος σε μια οικογένεια φτωχή, είτε οικονομικά είτε συναισθηματικά θα λέγαμε δεδομένης της δυσκολίας της έκφρασης μεταξύ πατέρα και γιου. Ο πρωταγωνιστής στα 13 του μόλις χρόνια εγκαταλείπει το σχολείο ώστε να εργαστεί στην οικογενειακή επιχείρηση. Δίχως πολλές αξιώσεις από τη ζωή, ο Lorenzo συνεχίζει να ζει ώσπου συναντά τον Enrico, ο οποίος θα τον βοηθήσει να προσεγγίσει τα όνειρα του. 
Πέρα από την φιλία ανάμεσα στους δύο νέους, το άλλο ζήτημα που αναλύεται στο μυθιστόρημα, είναι ο έρωτας. Ο πρωταγωνιστής έχοντας χωρίσει με την κοπέλα του, συνειδητοποίει πως δεν ξέρει με ποιο τρόπο να  δείξει την αγάπη του, εκείνη μέσα σε ενάμισι μήνα από τον χωρισμό τους παντρεύεται και ο πρωταγωνιστής αναλογίζεται τον χρόνο  που θα ήθελε, με τη ζωή του, με την κοπέλα του, με τον πατέρα του.

Ένα βιβλίο γεμάτο με τις σκέψεις των περισσότερων από εμάς, σύγχρονο και απλό, έτσι και αλλιώς, όταν κάτι πραγματεύεται σύνθετα θέματα καλύτερα να το κάνει με απλό τρόπο.


“La scuola quasi sempre non premia le persone intelligenti, piuttosto quelle con buona memoria. Avere buona memoria non significa essere intelligenti.” 

“Stare con tante donne alla fine è solo un buon metodo per stare soli.” 

Σας εύχομαι καλή ανάγνωση.

Άλλα βιβλία του Fabio Volo
Le prime luci del mattino (2011)
La strada verso casa (2013)
Quando tutto inizia (2017)

Nessun commento:

Posta un commento