Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

mercoledì 22 gennaio 2014

Letteratura Italiana: La strada verso casa - Fabio Volo

Το La strada verso casa είναι το 7ο μυθιστόρημα του Fabio Volo, εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2013 και μέσα σε μόλις 2 μήνες πούλησε περισσότερα από 600.000 αντίτυπα!

Πρωταγωνιστές του βιβλίου του αυτήν την φορά είναι 2 αδέρφια ο Αndrea και ο Marco, δύο εκ διαμέτρου αντίθετες προσωπικότητες που έπειτα από τον θάνατο της μητέρας τους απομακρύνονται περισσότερο!
Ο μεν Marco σαν χαρακτήρας αποφεύγει να παίρνει αποφάσεις γιατί η κάθε απόφαση του στερεί κάποιες επιλογές, γενικότερα αποφεύγει να αναλαμβάνει ευθύνες και για αυτό δεν προγραμματίζει σχεδόν ποτέ τίποτα, δεν δένεται και προσπαθεί να ζει την στιγμή μεν κάτι που πολλές φορές του στοιχίζει. Από την άλλη πλευρά o Andrea είναι ο τύπος του ανθρώπου που από πάντα ήξερε τι θέλει να κάνει, αποφασιστικός και προσηλωμένος στους στόχους του βλέποντας τους να υλοποιούνται όπως εκείνος είχε προγραμματίσει. Το βιβλίο λοιπόν μας διηγείται την ιστορία των δύο αδερφών που αναγκάζονται να "ξαναγνωριστούν" και να επαναπροσδιοριστούν. Βέβαια όπως όλοι ξέρουμε Fabio Volo χωρίς ερωτική ιστορία δεν υπάρχει! Όποτε σημαντικό κομμάτι καταλαμβάνει και ο έρωτας στην ζωή των 2 αδερφών καθώς και η διαφορετική ίσως θεώρηση του, από τους 2 νέους.


Citazioni

“Quando vedo il cortile di casa mia vuoto, senza nessun bambino che ci gioca, mi viene una tristezza nel cuore”
“Dove sono i ragazzi adesso?”
“A casa su Facebook.”


"Oggi la promessa, così come gli oggetti, è meno eterna tutto dev'essere consumato e non conservato, se una cosa non funziona la si butta e se ne prende un'altra. Quella del padre invece era una generazione in grado di riparare ciò che si guastava."




Nessun commento:

Posta un commento