Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

giovedì 1 marzo 2012

Addio Lucio Dalla

Σήμερα και 3 μέρες πριν γιορτάσει τα 69α του γενέθλια έφυγε από την ζωή o Lucio Dalla. Αιτία θανάτου ήταν η καρδιακή προσβολή κατά την διάρκεια περιοδείας του στην Ελβετία.

Πολυπράγμων και πολύπλευρος, γνωστός κυρίως ως τραγουδοποιός αλλά και ηθοποιός, σκηνοθέτης καθώς και μουσικός. Η καλλιτεχνική του πορεία μέτρησε σχεδόν 50 χρόνια, αφού η πρώτη συμμετοχή του (στα πλαίσια γκρουπ) ήταν το 1960 στο πρώτο Ευρωπαικό Φεστιβάλ jazz μουσικής που διοργανώθηκε στην Γαλλία, από το 1964 ξεκινάει την προσωπική του καριέρα και δισκογραφία, με τον πρώτο του δίσκο που περιείχε τα τραγούδια Lei και Ma questa sera.
Αν και το ντεμπούτο το κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικό ήταν εκ μέρους των θεατών ο Lucio δεν αφέθηκε στο να το βάλει κάτω και συνέχισε είτε ως μέλος γκρούπ όπως Gli Idoli είτε μόνος του να εξελίσσεται και να πειραματίζεται.


Αξίζει να σταθούμε σε πολλά σημεία της καριέρας του και για αυτό στην πορεία θα κάνουμε ένα αφιέρωμα στα αξέχαστα τραγούδια του, όμως σε αυτό που πρέπει να αναφερθούμε για ακόμα μια φορά μέσα από αυτό το blog  είναι το τραγούδι του Caruso, που του χάρισε τεράστια επιτυχία μα που και συνάμα τον έφερε κοντά μας. Το συνέθεσε το 1986 με σκοπό να τιμήσει τον Enrico Caruso -Ιταλός διάσημος τενόρος (1873-1921)- μα και να μας κάνει να αφουγκραστούμε το πόσο τραγικά αυτός ο τενόρος έφυγε από την ζωή.

Δυστυχώς τα αστέρια ξεμακραίνουν.. 

Nessun commento:

Posta un commento