Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

martedì 2 ottobre 2012

Εκδηλώσεις: Αφιέρωμα στον Antonio Tabucchi


Το ιταλικό ινστιτούτο από πέρσι οφείλω να πω πως έχει αρχίσει να μας κακομαθαίνει αφού διαρκώς οργανώνει εκδηλώσεις που μας φέρνουν πιο κοντά στην ιταλική κουλτούρα. Αυτή την φορά πρόκειται για ένα αφιέρωμα στον Antonio Tabucchi τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 στις 19.30 στο ιταλικό ινστιτούτο.

Αφιέρωμα στον ANTONIO TABUCCHI
Mία φιλία ζωής, ένας πνευματικός δεσμός που δημιουργήθηκε μέσα από αμοιβαία εκτίμηση και αναγνώριση: τα «ελληνικά» καλοκαίρια ενός από τους σημαντικότερους Ιταλούς σύγχρονους συγγραφείς, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, αναβιώνουν στις αναμνήσεις των Αθηναίων φίλων του. Ο μόνιμος μεταφραστής όλων των βιβλίων του, Ανταίος Χρυσοστομίδης και ο αποκλειστικός εκδότης του από το 1996, Σταύρος Πετσόπουλος, συνομιλούν με τη δημοσιογράφοΌλγα Σελλά.
Στη συνέχεια, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Μιχάλης Βιρβιδάκης παρουσιάζει υπό μορφή θεατρικού αναλογίου εκτενή αποσπάσματα από το άγνωστο στην Ελλάδα θεατρικό έργο του Αντόνιο Ταμπούκι“Ζητούν τον κύριο Πιραντέλο στο τηλέφωνο”, που έγραψε ο Tabucchi το 1988 και εκδόθηκε ειδικά για την εκδήλωση από τις Εκδόσεις Άγρα.
Η βραδιά διοργανώνεται σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Άγρα.

Nessun commento:

Posta un commento