Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

domenica 8 agosto 2021

Αξιοθέατα στην Ιταλία: Le Grotte di Castellana

 

Τα σπήλαια της Καστελλάνα αποτελούν ένα αξιοθέατο ανεπανάληπτο. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα σπήλαιων που βρίσκεται στην Πούλια. Η έκταση των σπηλαίων είναι 3348 μέτρα ενώ το βάθος αγγίζει τα 122 μέτρα. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό των σπηλαίων είναι περίπου 16,5 oC και τα επίπεδα της υγρασίας αγγίζουν το 90%.  


Η επίσκεψη στα σπήλαια διαρκεί περίπου 2 ώρες λόγω της έκτασης που όπως αναφέραμε πριν είναι λίγο μεγαλύτερη από 3 χλμ. 






Για να την επίσκεψη σας στα σπήλαια, έχετε 2 επιλογές. Το εισιτήριο για όλη την περιοχή των σπηλαίων (Itinerario Completo) που κοστίζει 18 ευρώ και το εισιτήριο για την μικρότερη διαδρομή στα σπήλαια (
Itinerario Parziale) με κόστος 15 ευρώ. Η είσοδος για τα παιδιά μέχρι 5 ετών είναι δωρεάν, ενώ για τα παιδιά 6-14  το εισιτήριο κοστίζει 12 ή 15 ευρώ, ανάλογα με τη διαδρομή που θα επιλέξετε. 



Ακόμα μπορείτε να οργανώσετε βραδινή επίσκεψη στα σπήλαια, η οποία ονομάζεται Speleonight και το κόστος του εισιτηρίου ανέρχεται στα 25 ευρώ.


Μπορείτε να φτάσετε στα σπήλαια από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Bari με την υπηρεσία Grotte Link, που επιτρέπει τον συνδυασμό τρένου και λεωφορείου ώστε να μην ταλαιπωρηθείτε καθόλου. 


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα των σπήλαιων.


Πηγές:



Nessun commento:

Posta un commento