Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

lunedì 23 agosto 2021

Ιταλική κουζίνα: Κολοκυθάκια γεμιστά με τόνο κι τυρί

https://cucina.fidelityhouse.eu/

ή αλλιώς... Zucchine ripiene di riso e tonno!
Πρόκειται για μια συνταγή που μπορείτε να συναντήσετε με πολλές παραλλαγές στο διαδίκτυο. Συστήνεται και για πρώτο αλλά και για δεύτερο πιάτο αφού περιέχει τον τόνο. Οι ρίζες της συνταγές, όπως και όλων των συνταγών που αναφέρονται σε "γεμιστά" λαχανικά, ανιχνεύονται στη cucina povera. Συστήνεται για τις ζεστές ημέρες αφού είναι ένα πιάτο που τρώγεται εύκολα και κρύο. Στη συγκεκριμένη ανάρτηση, σας προτείνουμε την light εκδοχή που γίνεται στον φούρνο, ίσως σε επόμενες αναρτήσεις ανεβάσουμε και τις παραλλαγές!


Συστατικά

80 γραμμάρια τόνο σε λάδι

4 κολοκυθάκια στρογγυλά

120 γραμμάρια ρύζι basmati

3 κουταλιές παρμεζάνα

ελαιόλαδο

αλάτι - πιπέρι


Εκτέλεση

Πλύνετε καλά τα κολοκύθια, κόψτε το πάνω μέρος και με ένα μικρό κουταλάκι αδειάστε το εσωτερικό τους. Έπειτα βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό, προσθέστε αλάτι και ζεματίστε τα κολοκύθια για περίπου πέντε λεπτά. Για να σιγουρευθείτε ότι είναι έτοιμα δοκιμάστε να τα τρυπήσετε με ένα πιρούνι, αν γίνεται εύκολα σημαίνει πως είναι έτοιμα. Κατεβάστε τα κολοκύθια από την φωτιά και τοποθετήστε τα ανάποδα να στραγγίζουν όλο το νερό.

Στο μεταξύ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, τσιγαρίστε την ψίχα που αφαιρέσατε από τα κολοκύθια. Αφήστε να κρυώσει και προσθέστε το βρασμένο ρύζι, τον τόνο (χωρίς το λάδι του) και το τριμμένο τυρί. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε αλάτι κι πιπέρι.

Στη συνέχεια, γεμίστε τα κολοκύθια με το μείγμα και πασπαλίστε με τριμμένο τυρί. Τοποθετήστε τα κολοκύθια σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήστε για περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Καλή σας όρεξη!

Αν θέλετε να δείτε την συνταγή στην ιταλική γλώσσα κάντε κλικ στον σύνδεσμο: https://cucina.fidelityhouse.eu/

Nessun commento:

Posta un commento