Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

venerdì 16 luglio 2021

Μαθήματα ιταλικών / Ερωτήσεις&Απαντήσεις

 Αν και καλοκαίρι, από τις αναζητήσεις σας βλέπω ότι τα μαθήματα ιταλικών σας απασχολούν.

Πόσος χρόνος απαιτείται για να πάρω την πιστοποίηση Β2;

Ο απαιτούμενος χρόνος για την απόκτηση ενός πιστοποιητικού Β2, είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Σαφώς σχετίζεται με τις ώρες μαθήματος ανά εβδομάδα, με το είδος μαθήματος (ατομικό/ομαδικό), με προγενέστερες γνώσεις άλλων λατινογενών γλωσσών αλλά και με το βαθμό αφοσίωσης του κάθε μαθητή. Σε γενικές γραμμές απαιτείται από 1 -2 χρόνια ανάλογα με τους παράγοντες που αναφέρθηκαν πριν.


Είμαι σε μια ηλικία που δεν μπορώ να συγκρατήσω γνώσεις, τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση;

Δυστυχώς αυτή είναι μια πεποίθηση που έχουν πολλοί ενήλικες και τους φοβίζει να ξεκινήσουν μια νέα γλώσσα ή αναχαιτίζει τις γνώσεις που λαμβάνουν. Ξεκινώντας τα μαθήματα θα διαπιστώσετε ότι μέσω της εξάσκησης η ικανότητα απομνημόνευσης συνεχώς καλυτερεύει. Αν και η επιλογή της βιωματικής μάθησης είναι σαφώς αποδοτικότερη από κάθε είδους απομνημόνευσης.


Δεν μπορώ να ανταποκριθώ οικονομικά σε ιδιαίτερα μαθήματα.

Αν και στη συλλογική συνείδηση μας, τα ιδιαίτερα μαθήματα θεωρούνται από κάποιους "πολυτέλεια" ή πολυέξοδη διαδικασία, θεωρώ ότι τελικά αποτελούν την πιο οικονομική λύση, αφού ο μαθητής προχωρά με τους ρυθμούς του και δεν χάνει χρόνο "μένοντας πίσω" ή "επαναλαμβάνοντας ενότητες". 


Ποια πιστοποίηση ιταλικών να δώσω;

Και αυτό το ζήτημα είναι θέμα προσωπικής επιλογής, σχετίζεται με το ποια πιστοποίηση ταιριάζει σε εμάς αλλά και με το κίνητρο που έχει ο καθένας μας.


Αν έχετε άλλες ερωτήσεις σχετικά με την ιταλική γλώσσα ή τα μαθήματα ιταλικών μπορείτε να γράψετε στα σχόλια ή στο ikaramali@hotmail.com

Nessun commento:

Posta un commento