Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

giovedì 1 luglio 2021

Ειδικό μάθημα Ιταλικά - Πανελλήνιες

Καθώς οι ερωτήσεις που φτάνουν στο email είναι πολλές, είναι επιτακτική ανάγκη για μια ανάρτηση σχετικά με το ειδικό μάθημα των ιταλικών που εξετάζεται στις 07 Ιουλίου 2021. Η διάρκεια της εξέτασης είναι 3 ώρες και  θα πρέπει οι υποψήφιοι να κατορθώσουν να γράψουν πάνω από 10 έτσι ώστε να μετράει ο βαθμός τους.

Αναλυτικότερα η εξέταση αποτελείται από κατανόηση κειμένου αρχικά μέσω απαντήσεων σύντομης ανάπτυξης (Α1) και έπειτα μέσω απαντήσεων πολλαπλής επιλογής (Α2). 

Στο μέρος Β της γλωσσικής επίγνωσης υπάρχουν τρία σκέλη, αρχικά το Β1 όπου δίνονται 7 λέξεις για να τοποθετηθούν σε 5 φράσεις. Οι λέξεις που δίνονται συνήθως περιλαμβάνουν επίθετα, αντωνυμίες αλλά και επιρρήματα. 

Στο Β2 ο μαθητής καλείται να βάλει στο σωστό χρόνο/έγκλιση/πρόσωπο το ρήμα που δίνεται. Σε αυτό το μέρος συνήθως ο κάθε χρόνο/έγκλιση παρουσιάζεται μόνο μια φορά, οπότε προσοχή στο γεγονός ότι συνήθως θα έχουμε μια φράση που απαιτεί απαρέμφατο, μια φράση που θα απαιτεί προστακτική, μια φράση με passato prossimo κοκ.

Στο Β3 ο μαθητής καλείται να βάλει σε σειρά τις φράσεις, ώστε να σχηματιστεί ένα κείμενο. Εδώ ίσως το κλειδί είναι να  προσπαθήσει ο μαθητής να κάνει πρώτα δυάδες τα υποερωτήματα ώστε να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες λάθους.

Το τρίτο μέρος -Γ- αποτελείται από την παραγωγή γραπτού λόγου και συνήθως πρόκειται για ένα γράμμα ή email 180-200 λέξεων. Αν θέλετε να πάρετε ιδέες για τρόπους ανάπτυξης δείτε στις προηγούμενες αναρτήσεις που σχετίζονται με τα γράμματα!

Καλή επιτυχία σε όλους!


Παλαιότερα θέματα πανελληνίων

Πώς γράφουμε ένα φιλικό γράμμα

Nessun commento:

Posta un commento