Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

venerdì 10 febbraio 2012

Οι προθέσεις στα ιταλικά

Αναμφίβολα το δύσκολο κομμάτι των ιταλικών για τους περισσότερους είναι οι προθέσεις.
Στην ψηφοφορία του blog τις επέλεξαν ως το δυσκολότερο κομμάτι πάνω από 60 άτομα, στα email που μου στέλνετε οι ερωτήσεις αφορούν τις προθέσεις και τέλος όταν οι μαθητές μου βλέπουν ασκήσεις με προθέσεις αρχίζουν τα ωχ!!

Είναι "δύσκολες" άλλα για αυτό ακριβώς είναι γοητευτικές, για να μπορέσουμε να τις καταλάβουμε πρέπει να μπούμε στην δική τους λογική!

Ως απάντηση σε email που έχω λάβει, έφτιαξα κάποιες σύντομες λίστες των χρήσεων των προθέσεων με σύνδεσμο στα αριστερά του blog καθώς και μια σελίδα με το ίδιο περιεχόμενο στο πάνω μέρος.

Οι προθέσεις χρησιμοποιούνται παντού αφού μεταξύ άλλων αντικαθιστούν και τις αντίστοιχες πτώσεις των ουσιαστικών. Σίγουρα στα περισσότερα βιβλία που αναφέρονται στις προθέσεις θα βρείτε πολλές περισσότερες χρήσεις ανά πρόθεση γεγονός που πολλές φορές μας μπλέκει ακόμα περισσότερο γιατί βρίσκουμε παρόμοιες χρήσεις σε πολλές προθέσεις.

Πέρα από τις χρήσεις των προθέσεων, πρέπει να έχουμε υπόψιν μας με τι συντάσσεται το κάθε ρήμα καθώς και τα περισσότερα από τα επίθετα, ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι standard εκφράσεις, αν και υπάρχουν λίστες ρημάτων-προθέσεων στο blog θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο να είναι κατηγοριοποιημένα ανά πρόθεση οπότε έχουμε ακόμα δουλειά μπροστά!!

Εν τω μεταξύ, γράψτε μας απορίες για προθέσεις, παρατηρήσεις είτε οτιδήποτε θέλετε! 

Nessun commento:

Posta un commento