Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

venerdì 10 febbraio 2012

Ιταλικός κινηματογράφος

Μια νέα πρωτοβουλία από το ιταλικό ινστιτούτο! Πρόκειται για προβολές ιταλικών σύγχρονων ταινιών  κάθε Δευτέρα στις 19.00, θεωρώ ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική ευκαιρία γιατί δυστυχώς δεν έχουμε τόσο άμεση επαφή με τα ιταλικά στην καθημερινή μας ζωή!

Η προβολή ταινιών ξεκίνησε την προηγούμενη Δευτέρα και θα συνεχιστεί σίγουρα μέχρι και τις 2 Απριλίου! Δευτέρες με ιταλικό κινηματογράφο λοιπόν, ελάτε να το απολαύσουμε!


Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου / ώρα 19.00 
ΙL VENTO FA IL SUO GIRO 

Σκηνοθεσία: Giorgio Diritti. Πρωταγωνιστούν: Τhierry Toscan, Αlessandra Agosti, Dario Anghilante, Giovanni Foresti... Παραγωγή: Ιταλία 2005. Διάρκεια: 110’ / Διάλογοι: ιταλικά με αγγλικούς υπότιτλους

Ο άνεμος γυρίζει, ή, σύμφωνα με μια προβηγκιανή παροιμία, τα πάντα στη ζωή επαναλαμβάνονται. Ένας φλαμανδός καθηγητής που επιλέγει να ζήσει ως βοσκός, ένα ορεινό χωριό περιχαρακωμένο στην ιστορία του, μία οικογένεια που επιλέγει να αλλάξει ζωή. Η επαναφορά στις ξεχασμένες αξίες, με πρωταρχική την αλληλεγγύη ως πρότυπο ζωής.Μια αληθινή ιστορία αφοπλιστικής επικαιρότητας. Η ταινία έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων: το βραβείο “David di Donatello 2010” και το βραβείο “Nastro d’Argento 2010” καλύτερης παραγωγής, σκηνικού και ήχου σε απευθείας λήψη.


Nessun commento:

Posta un commento