Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

domenica 1 settembre 2019

Letteratura Italiana: Il giorno in più - Fabio Volo

Το Il giorno in più είναι το τέταρτο κατά σειρά μυθιστόρημα του Fabio Volo, εκδόθηκε το 2007 από τις εκδόσεις Mondatori και έχει ήδη πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα, στην ελληνική γλώσσα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη (τίτλος: Το κορίτσι του Τραμ). Πάνω στο βιβλίο έχει βασιστεί η ομώνυμη ταινία που κυκλοφόρησε το 2011 στην Ιταλία υπό την σκηνοθεσία του Massimo Venier. 


Πρωταγωνιστής αυτού του βιβλίου είναι ο Giacomo, ένας τριαντάρης που φοβάται την δέσμευση και αντιμετωπίζει πάντα τις γνωριμίες του με ελαφρότητα, ώσπου συναντάει τη Michela. Την οποία συναντά καθημερινά στο τραμ πηγαίνοντας στην δουλειά του και η οποία τον αιφνιδιάζει όταν ανταλλάσσοντας δυο κουβέντες του ανακοινώνει πως φεύγει μόνιμα για Νέα Υόρκη. Εκείνος βρίσκεται αντιμέτωπος με τα συναισθήματα του, αντιλαμβάνεται ίσως πως κάποιες φορές πρέπει να τα κυνηγήσει. Η ιστορία περιπλέκεται κάπως όταν στο προσκήνιο έρχεται η αναγκαστική ή ηθελημένη αποδοχή της σχέσης του με την μητέρα του, η αρρώστια της πολυαγαπημένης γιαγιάς του, ο χωρισμός του μεγάλου έρωτα της ζωής του και πολλά ζητήματα ακόμα στην σφαίρα του εαυτού του τα οποία δεν ξέρουμε αν θα τον κάνουν να κυνηγήσει τον φευγαλέο έρωτα του ή όχι.

Ένα υπέροχο βιβλίο, που πραγματεύεται εκείνη την Μια μέρα παραπάνω, συχνό μοτίβο στην λογοτεχνία του Fabio Volo και ακόμα συχνότερο στους έρωτες.

Καλή σας ανάγνωση.


Citazioni


Ci sono vestiti che stanno bene solo a donne belle, altri che stanno bene solo a donne con il carattere bello.

Sono quelle notti che ho una voglia incredibile di vivere. Vorrei vedere due o tre film, scrivere, leggere, disegnare, o anche semplicemente guardare fuori dalla finestra. Dormire mi sembra una perdita di tempo. Mi viene voglia di imparare. Qualsiasi cosa, ma imparare.

Non so perché ma quando pensavo a lei i miei pensieri non avevano mai il punto. Solo virgole. Erano una valanga di immagini e parole senza punteggiatura.


Άλλα βιβλία του Fabio Volo: 

E' una vita che ti aspetto (2003)
Un posto nel mondo (2006)
E' tutta vita (2015)

Nessun commento:

Posta un commento