Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

giovedì 8 febbraio 2018

Città Italiane: Urbino



Urbino... πρόκειται για μια λιγότερο διαφημισμένη πόλη της Ιταλίας που όμως χαίρει εφάμιλλης ομορφιάς. Είναι η γενέτειρα πόλη του Ραφαήλ και για αυτό οι επισκέπτες έχουν την τιμή να μπορούν να επισκεφτούν το σπίτι του ζωγράφου Casa Natale di Raffaello, επίσης οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν την Galleria Nazionale di Marche η οποία στεγάζεται στο Palazzo Ducale και φιλοξενεί έργα τέχνης από την Αναγέννηση ως και τον 19ο αιώνα.







To Urbino, είναι μια πόλη 15.000 κατοίκων η οποία είχε πολύ σημαντικό ρόλο στην Αναγέννηση στην οποία οφείλει φυσικά την υπέροχη αρχιτεκτονική της. Το ιστορικό κέντρο της πόλης χαρακτηρίστηκε το 1998 ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.




Αν αναζητάτε μια όμορφη ατμοσφαιρική πόλη, χωρίς πολλούς τουρίστες τότε το Urbino θα σας ανταμείψει και με την ομορφιά αλλά και με την ηρεμία που προσφέρει στον ταξιδιώτη.





Χρήσιμες σελίδες για το Urbino

Galleria Nazionale di Marche -
http://www.gallerianazionalemarche.it/collezioni/

Δήμος Urbino - http://www.comune.urbino.ps.it/

Τουριστικές Πληροφορίες - http://www.turismo.pesarourbino.it/elenco/iat-informazione-e-accoglienza-turistica/urbino-centro-iat-urbino.html





Nessun commento:

Posta un commento