Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

venerdì 19 settembre 2014

Letteratura italiana: Giocare con le spade di legno - Donato di Capua

"Mai incrociammo le nostre spade. Furono solo gli sguardi a fondersi, furono le vite a inciampare nel destino. Combattemmo le ombre in mezzo al grano trafiggendo quella che osarono definire legge. Nessuno riuscì a piegarci. Nessuno. Neppure il male di una realtà sbagliata in cui chi si ribellava era Brigante mentre chi gestiva il potere era un Signore. Il serpente e il lupo non accettarono di chinare il capo davanti a chi volle calpestarli."

Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα, το δεύτερο κατά σειρά του Donato di Capua, που έστω και από τα αποσπάσματα που υπάρχουν διαθέσιμα στο ίντερνετ καταφέρνει να σε κερδίσει, πρωταγωνιστής είναι ένα αγόρι στα χρόνια του 1800 που μάχεται να ζήσει όπως πρέπει να μάχεται ο καθένας μας ενάντια στο άδικο και με ελεύθερη βούληση, ο δρόμος που διαλέγει σίγουρα δεν είναι εύκολος αλλά βρίσκει συνοδοιπόρους ανθρώπους που πιστεύουν σε εκείνον.

Δεν μπορώ να γράψω περισσότερα γιατί είναι αρκετά καινούργιο το βιβλίο και δεν το έχω αλλά σίγουρα θέλω να το αποκτήσω, αν κάποιος από εσάς το βρει ή το έχει ήδη διαβάσει θα ήθελα την άποψη του.


O Donato di Capua εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο το 2013 Il buio della mente, la luce nell'anima και κατάφερε να κερδίσει αμέσως το αναγνωστικό κοινό.

Nessun commento:

Posta un commento