Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

giovedì 5 maggio 2011

Orale Celi 3, Προφορικά B2 kpg: Fumare Parole:

fumatore accanito
fumatore passivo
sigarette
mozziconi
portacenere
accendino
divieto di fumo
vietato fumare
nicotina
polmoni
cancro
appestare di fumo i non fumatori
l'odore di fumo¨
smettere di fumare 


Παραφράστε και σχολιάστε το άρθρο στα ιταλικά


Σημειώθηκε μείωση των καπνιστών στην Ελλάδα

HEALTH.IN.GR

χτες | 09:15

Ο αντικαπνιστικός νόμος μάλλον έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς   
Ο αντικαπνιστικός νόμος μάλλον έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς  
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας
Αθήνα - Σημαντική μείωση καταγράφεται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, στον αριθμό των καπνιστών στη χώρα μας, σε ποσοστό που, σύμφωνα με κάποιες έρευνες, ξεπερνά το 4%, ενώ με άλλες αγγίζει και το 9%.
«Παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή του νόμου δεν θεωρείται επιτυχημένη, φαίνεται ότι σιγά σιγά οι καπνιστές αντιλαμβάνονται την ανάγκη να περιορίσουν και τελικώς να σταματήσουν το κάπνισμα», επισήμανε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι με βάση τα πρώτα στοιχεία τριών μελετών φαίνεται σημαντική μείωση του αριθμού των καπνιστών, αλλά και όσων ενδιαφέρονται να κόψουν το κάπνισμα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των καπνιστών που χρησιμοποιούν τα ιατρεία διακοπής του καπνίσματος, που λειτουργούν στα νοσοκομεία.
Ενδιαφέρον έχουν και τα στοιχεία μιας άλλης μελέτης, που δείχνει ότι πάνω από το 65% των Ελλήνων δηλώνουν ότι δεν καπνίζουν πλέον στην έξοδό τους, ενώ περίπου το 70% θεωρεί θετική εξέλιξη την ύπαρξη νόμου που απαγορεύει το κάπνισμα.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, καθηγήτρια Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού έκανε λόγο για το μιμητισμό, αλλά και το κακό παράδειγμα, το οποίο μπορεί να είναι εξίσου σημαντικό με μια μεγάλη καμπάνια υπέρ του τσιγάρου.
Όπως χαρακτηριστικά είπε, μια νοσηλεύτρια που καπνίζει, είναι σαν να κάνει μια διαφήμιση για το τσιγάρο αξίας 50 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο υπουργείο Υγείας, τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε όσους δεν τηρούν το νόμο ανέρχονται στο ένα εκατ. ευρώ, ενώ -όπως είπε η κα Κρεμαστινού- στη γραμμή 1142 έχουν γίνει, μέχρι τώρα, 23 χιλιάδες καταγγελίες για παραβάσεις του νόμου.Παραφράστε και σχολιάστε το άρθρο στα ιταλικά


Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί έως σήμερα για τον αντικαπνιστικό νόμο

Πρόστιμα συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ έχουν επιβληθεί έως σήμερα στο πλαίσιο της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, δήλωσε την Τρίτη ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο υπουργός Υγείας ανέφερε, δε, ότι το 4% των συστηματικών καπνιστών έκοψε το τσιγάρο μέσα στο τελευταίο εξάμηνο.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Λοβέρδος, μετά από 23.804 καταγγελίες και 38.754 ελέγχους έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα 2.151 πρόστιμα, συνολικού ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.
Και ενώ το «σαφάρι» για την τήρηση των διατάξεων του νόμου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, μέσα στο τελευταίο εξάμηνο το 4% των συστηματικών καπνιστών έκοψε το τσιγάρο.


Nessun commento:

Posta un commento