Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

venerdì 4 marzo 2016

Carbonara: Ιστορία και συνταγή!


Αν και υπάρχουν διάφορες εκδοχές για την ιστορία της αγαπημένης σε όλους καρμπονάρας, ή πιο βάσιμη θέλει τους Ιταλούς ανθρακωρύχους (carbonari) να καταναλώνουν αυτό το πιάτο για άλλους χάριν ευκολίας ενώ για άλλους χάριν θρεπτικής αξίας (αυγό) που θα μπορούσε να τους 'κρατήσει'. 
Εκδοχή που εξηγεί και το όνομα Carbonara!
Αν και εμείς έχουμε υιοθετήσει μια εναλλακτική συνταγή, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η κλασική carbonara δεν περιέχει κρέμα γάλακτος ενώ αντίθετα περιέχει αυγό.
Ακολουθεί η συνταγή από την σελίδα του Aki Petretziki!
Συστατικά
  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 300 γρ.μπέικον καπνιστό κομμάτι
  • 5 κρόκους αυγών
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ.παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Χοντροκόβουμε το μπέικον σε κύβους.
  • Καίμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα linguine σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε κρατώντας 150ml από το νερό του βρασμού και τα αφήνουμε στην άκρη μέσα στην κατσαρόλα τους. (Όσο βράζουν ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Είναι σημαντικό να έχουμε τα μακαρόνια ζεστά όταν τα ανακατέψουμε με την σάλτσα. Με αυτό τον τρόπο θα ψηθούν οι κρόκοι.)
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τα 150 ml. απο το νερό που κρατήσαμε, την τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό.
  • Ρίχνουμε το μπέικον μέσα στα ζεστά μακαρόνια και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τα ζεστά μακαρόνια μέσα στην σάλτσα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε με flakes παρμεζάνας, μπόλικα φύλλα ρόκας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Nessun commento:

Posta un commento