Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

domenica 30 novembre 2014

Film Italiani: Si può fare

Εντελώς αντικειμενικά, πρόκειται για μια υπέροχη ταινία!!

Υπόθεση

Η ταινία τοποθετείται στο Μιλάνο κατά την δεκαετία του'80 όπου ο "πρωταγωνιστής" Nello όντας ένας συνδικαλιστής που δεν φιλτράρει τις ιδέες του όσο θα έπρεπε ώστε να είναι αποδεκτός, "μετατίθεται" ως επικεφαλής της Cooperativa 180. Με τον όρο Cooperativa εννοούμε κάτι σαν "ομάδα εργασίας" που υπαγόντουσαν άνθρωποι νοσηλευόμενοι σε ιδρύματα.
Ο Nello όμως δεν στέκεται μόνο στο να τους κάνει δημιουργικούς ή να τους κρατήσει απασχολημένους με κάτι αλλά αντίθετα όλοι μαζί αποφασίζουν να υλοποιήσουν μια επιχειρηματική ιδέα και να κατασκευάζουν παρκέ, ο καθένας αναλαμβάνει τον ρόλο του και όντως υλοποιούν μια δουλειά αρκετά εντυπωσιακή εν τέλη παρ' όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν.


Αυτή είναι η στιγμή που όντας βοηθημένοι από την εργασία και την ανάληψη ευθυνών εμφανίζουν σαφή βελτίωση οπότε και τους μειώνεται η δόση των φαρμάκων και ταυτόχρονα διαδραματίζεται ένα άσχημο περιστατικό αλλά ανθρώπινο με πρωταγωνιστή τον Gigio, έναν από τους τρόφιμους...

Δεν θα σας πω περισσότερα, ίσως να είπα περισσότερα από ότι πρέπει, γιατί αξίζει να την δείτε και επισημαίνω ότι σε όποιον την έχω προτείνει, του άρεσε! 

Πλήρως κατανοητή σε επίπεδο γλώσσας και ακόμα μπορείτε να την δείτε απευθείας!




Nessun commento:

Posta un commento