Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

lunedì 31 ottobre 2022

Registi Italiani: Giuseppe Bonito

O Giuseppe Bonito γεννήθηκε το 1974. Για αρκετά χρόνια εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη και το 2012 έκανε το ντεμπούτο του ως σκηνοθέτης με την πρώτη του ταινία.

Η πρώτη του ταινία είναι το Pulce non c'è (2012), η οποία έχει βασιστεί στο μυθιστόρημα της Gaia Rayneri. Η ταινία συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης όπου και απέσπασε ειδικό βραβείο από την κριτική επιτροπή. Το 2020 κυκλοφόρησε η ταινία Figli του Mattia Torre, ο οποίος όντας άρρωστος εμπιστεύθηκε την ολοκλήρωση της ταινίας στον Bonito.

To 2021 κυκλοφόρησε η ταινία L' Arminuta, η οποία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα της Donatella Di Pietrantonio και διηγείται τη ζωή ενός 13χρονου κοριτσιού που καλείται να αντιμετωπίσει την απώλεια των οικείων της και ένα νέο περιβάλλον.

Το 2022 κυκλοφόρησε το Bang Bang Baby, μια δραματική σειρά που τοποθετείται στην Ιταλία του 1986. Πρωταγωνίστρια της σειράς είναι η Alice, μια συνεσταλμένη έφηβη που ζει με τη μητέρα της σε μια κωμόπολη του Βορρά. Ο πατέρας της Alice, είχε δολοφονηθεί μπροστά της όταν εκείνη ήταν δέκα χρονών. Η ανατροπή ξεκινάει όταν η έφηβη ανακαλύπτει ότι ο πατέρας της δεν έχει σκοτωθεί στην πραγματικότητα και ξεκινάει ένα ταξίδι σε διαφορετικούς κόσμους για να τον βρει. 

Έχει κυκλοφορήσει μόλις η πρώτη σεζόν της σειράς και περιλαμβάνει δέκα επεισόδια.

Nessun commento:

Posta un commento