Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

venerdì 24 gennaio 2014

Letteratura italiana: Ti prego lasciati odiare - Anna Premoli

 Πρόκειται για ένα ελαφρύ και ευχάριστο βιβλίο που για κάποιο λόγο προκάλεσε αίσθηση στους γείτονες μας με την έκδοση του. Γράφτηκε σχεδόν για αστείο και έπειτα η συγγραφέας το έθαψε στο συρτάρι, ο σύζυγος βέβαια το προώθησε εν αγνοία της ως ebook και έπειτα η εκδοτική Νewton Compton ζήτησε τα δικαιώματα!

Η ιστορία θυμίζει λίγο αμερικάνικη ταινία, ενώ σύμφωνα με τους αναγνώστες θα μπορούσε να συνωψιστεί στην φράση: “l’amore non è bello se non è litigherello”Οι πρωταγωνιστές δεν είναι άλλοι από τους Jennifer και Ian, δύο υψηλά στελέχη μιας χρηματοοικονομικής εταιρείας που τα τελευταία 2 χρόνια βρίσκονται σε εμπόλεμη ζώνη!! Τα αισθήματα είναι αμοιβαία ώσπου κάποια στιγμή αναγκάζονται να συνεργαστούν, σε κάποια κοινή επαγγελματική τους εμφάνιση συλλαμβάνονται από τα κουτσομπολίστικα έντυπα και τότε ξεκινά ένα ενδιαφέρον και ανατρεπτικό παιχνίδι ανάμεσα τους!

Σε όσους αρέσουν βιβλία του είδους είναι μια καλή επιλογή ώστε να εξασκήσουν την γλώσσα χωρίς να χάνονται στην μετάφραση!

mercoledì 22 gennaio 2014

Letteratura italiana: Gli sdraiati - Michele Serra

Αν και πρόκειται για ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε μόλις τον Νοέμβριο του 2013 έχει καταφέρει να προκαλέσει αίσθηση στην γείτονα χώρα, καταρχήν γιατί αναφέρεται σε καθημερινά περιστατικά που αφορούν, λίγο πολύ, όλους μας και πιο συγκεκριμένα την σχέση μεταξύ πατέρα και παιδιών ενώ ακόμα το ενδιαφέρον κερδίζει η αντίθεση ανάμεσα στις δύο γενιές. Η πρώτη γενιά εκείνη των πατεράδων που τα χρόνια του '70 αγωνίστηκε  σε αντίθεση με τους νέους του σήμερα, τους "sdraiati" όπως τους αποκαλεί, οι οποίοι αδυνατούν να επαναστατήσουν.


Letteratura Italiana: Le prime luci del mattino - Fabio Volo

  Το Le prime luci del mattino είναι ένα μυθιστόρημα του Fabio Volo που εκδόθηκε το 2011.

Πρωταγωνίστρια του βιβλίου είναι η Elena μια γυναίκα δυστυχισμένη εγκλωβισμένη σε έναν μονότονο γάμο με τον Paolo, έχοντας παραιτηθεί έχει την πεποίθηση ότι "δύο δυστυχίες μπορούν να φτιάξουν μία ευτυχία" ώσπου κάποια μέρα αποφασίζει να αλλάξει την ζωή της και αφήνει να μπλεχτεί σε μια εξωσυζυγική ιστορία από την οποία αντλεί την δύναμη να αλλάξει οριστικά τον τρόπο που σκέφτεται, αν και αυτή η σχέση λήγει άδοξα η Elena βρίσκει το κουράγιο να τελειώσει τον γάμο της και να ζει πλέον μόνη της σε ένα μικρό διαμέρισμα έχοντας πια την αυτοπεποίθηση να διεκδικήσει την ευτυχία που αξίζει.


Citazioni:

"Non tutti possono essere batman, ma batman può nascondersi dentro ognuno di noi"

"È impossibile rinunciare alla felicità, si può solo se non la si è mai conosciuta."

"Nella vita ci sono attimi, istanti, frazioni di secondo in cui un "no" può diventare un "sì". Per anni ho aspettato che la mia vita cambiasse, invece ora so che era lei ad aspettare che cambiassi io."

"Per una volta, per una volta soltanto, vorrei sapere cosa si prova ad essere trovati invece che cercare in continuazione qualcuno che non c'è."